Sayfalar

10 Temmuz 2015 Cuma

Boş Eve Hırsız Girmez

Mürşid-i Azîzim Muzaffer Efendi Hazretleri her sene Ramazân-ı Şerîf'de, Cuma Namazı kıldırdıkları Camili Han Mescidinde, namazdan sonra cemaatin sorularına cevaplar verir, müşküllerini hallederlerdi. Birçoğu bugün de sorulan ve çoğu oruçla ilgili olan soruların yanında çok enteresan bazı sorular da sorulurdu. Yine bir Ramazan'da bir Cuma günü cemaatin içinden bir zât dedi ki :
Hocam! Namazda aklıma kötü kötü düşünceler geliyor, bunlardan dolayı namazım sakatlanır mı?
Efendi Hazretleri cevâben buyurdular ki :  
Hayır evlâdım! Boş eve hırsız girmez. Bir evde mal varsa o eve hırsız gelir, demek ki sende nûr-i îmân var ki şeytan sana geliyor. Bu, senin îmânının işâretidir. Böyle hâllerde istiâze etmek yani Allah'a sığınmak gerekir.
Efendi Hazretleri buyururlardı ki : 
Namazın bir rüknünde dahî Allah'ın huzûrunda olduğunu hatırlarsan namazın geçerli olur. Namazdaki kusurlar, namazın sonundaki istiğfâr ile telâfî olur.
Efendi Hazretleri bizlere bir ders olarak şu mühim hâdiseyi anlattılar : 

Resûl-i Ekrem Efendimiz birgün ashâbına hitâben şöyle buyurmuşlar, "
Hiç içinizde, aklına dünyevî birşey getirmeden iki rekat namaz kılabilecek kimse var mı? Bunu kim yapabilirse cübbemin birini ona vereceğim". Ashâbın arasında sâdece İmâm Ali Kerremallahu Vecheh Efendimiz "Ben kılarım yâ Resûlallah" diyebilmiş. İmâm Ali radıyallahu anh iki rekat namazı kıldıktan sonra, Resûlullah sallalahu aleyhi vesellem sormuş, "Yâ Ali! Namazda aklına birşey geldi mi?". İmâm Ali kerremallahu vecheh Efendimiz şu itirafda bulunmuş, "Yâ Resûlallah, ilk rekatda hiç birşey gelmedi ama ikinci rekatda 'acabâ hangi cübbesini verecek?' diye düşündüm".

1 yorum:

  1. Var mısın? Yok musun?

    "Bir evde mal VARsa o eve hırsız gelir, demek ki sende nûr-i îmân VAR ki şeytan sana geliyor. Bu, senin îmânının işâretidir."

    YanıtlaSil