Sayfalar

25 Kasım 2019 Pazartesi

Hiç Kimseye Bedduâ Etme Dâimâ Duâ Et!

Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :
Çocuklarına bedduâ etme! Birisi çocuğundan Abdullah el-Mübârek'e şikâyet etti. Abdullah el-Mübârek buyurdu ki, "Sen çocuğuna bedduâ ettin mi?". Adam, "Ettim" deyince, "Çocuğunu sen kötü yapmışsın" dedi. Evlâdına dâimâ duâ edeceksin!
Kötüler için de böyle. Yani kötü gördüğün kişiler için de duâ edeceksin, kahır okumayacaksın. Şöyle duâ edeceksin : "Yâ Rabbi, bize orucu nimet verdin tutturdun, sen bize bu zevki, bu kudreti vermesen biz orucu tutamazdık. Tutmayanlara da tadını ver, lezzetini ver onlar da duysunlar yâ Rabbi, onlar da tutsunlar yâ Rabbi. Onları da affet yâ Rabbi". Fedâkâr ol biraz!
Seyyidinâ Ebâ Bekir'i görmüyor musun? Radıyallahu Anh. Duâsında ne diyor biliyor musun? Duâsında ne diyor biliyor musun? "Yâ Rabbi, Ebû Bekir'in vücûdunu öyle büyüt öyle büyüt öyle büyüt ki benim vücûdum cehennemi doldursun, orada Ümmet-i Muhammed'e yanacak yer kalmasın" diyor. İşte sen de böyle olacaksın.
Hazret-i Ebû Bekir radıyallahu anh Efendimizin, fedâkârlık ve ferâgatin en yüksek derecesi olan îsâr bâbında ne yüce bir mevkiye eriştiğini gösteren bu meşhûr duâsı, şâirâne bir uslûbla şöyle de dile getirilmişdir :

'Azîm et cismimi yâ Rab cehennem dopdolu olsun
Kamu 'usâtı 'afv eyle hemân tenhâ yanayım ben



5 yorum:

  1. ikinci mısra;
    'afv ile
    değil de
    'afv eyle
    okumak gerekiyor galiba

    YanıtlaSil
  2. İslâm'a ve mazlûmlara saldıran zâlimler için ne yapalım?

    YanıtlaSil
  3. Asıl onlara dua etmek lazım, Allah hidayet versin demek lazım. Onlar kakr olup cehennemin dibini boylarsa bize mükafat mı verecekler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben daha evvelden İslâm düşmanlarının yaşayanlarına da ölmüşlerine de ve zâlimlere de bedduâ ederdim. Bundan sonra onların yaşayanlarının hidayeti için duâ edeceğim. Ölmüşlerine rahmet dilemeyeceğim ama...

      Sil