Sayfalar

21 Kasım 2019 Perşembe

Sakın Tevhîdi Bozma!

Mürşid-i Azîzim Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :
Sen unuttun, senin bir şeyden haberin yok! O hâmile kadınları getiriyorlar, karınlarını yarıyorlar, müslüman çocuklarını süngüye geçiriyorlardı. Hem de yakın zamanda, bundan altmış sene evvelini söylüyorum, çok uzak değil.
Bir arkadaşım var, yaşı müsâid, yemînle söylüyor, diyor ki, "Düşman Selânik'e girdiği vakit, biz Selânik'deydik, bizi kömürlüğe kapadılar, biz kömürlükden bakdık, her düşman askerinin süngüsünde bir müslüman çocuğu vardı" dedi.
Ahmak herif! Beyinsiz! Tevhîdi, vahdeti bozma! Kâfir gelirse, sen şu mezhebdensin, sen şu renkdensin diye ayırmaz. Senin en büyük kabahatin müslüman olmandır. Kâfir geldi mi, hiç mezhebine, rengine bakmaz. Evvelâ seni böyle parçalar, mü'minleri böyle parçalar, muhtelif fikirler atar, mü'minleri birbirine düşman eder sonra gelir hepsini birden keser. Haydi misâlini verivereyim.
İki koç dövüşüyor.  Kurt da dağdan bakıyor. Bakmış, bakmış, ağzının sularını yalayarak, "Dövüşün, dövüşün, yorulun, ben şimdi gelir ikinizi de yerim" demiş.
Efendi Hazretleri bu tenbîhâtı, ülkemizde fitne ve fesadın had safhaya vardığı, siyâsî çatışmalar, iç çekişmeler ve mezhep kavgaları yüzünden ülkemizin karmakarışık olduğu 1980 öncesi dönemde yapmışlardır.

Bu sen-ben kavgası bitmedi gitdi
O büyük mîrâsın tükenip gitdi
Kîn ve hırs milleti bak düşmân etdi
Bu mudur murâdın uyan ey gâfil!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder