Sayfalar

19 Nisan 2021 Pazartesi

Allah Kulu Sevmeyince Kul Allah'ı Sevemez

Mürşid-i Azîzim Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :

Elbet ki mü'minler içerisinde Hakk'ın sevdikleri ve Hakk'ı sevenler vardır. Zâten Allah bir kulunu sevmeyince, o kul Allah'ı sevemez. Allah bir kulu dînine, îmânına lâyık görmeyince, o kul, itikâd ve îmân edemez. Allah diyor ki Sûre-i İnsân'da, "وَمَا تَشَٓاؤُ۫نَ اِلَّٓا اَنْ يَشَٓاءَ اللّٰهُۜ vemâ teşâûne illâ en yeşâallah", "siz dilemediniz, ben diledim" diyor Cenâb-ı Hakk, "sizin hidâyetinizi ben diledim".  Allah kimi severse, ona Allah dedirir. Hak ağız, Allah diyebilir. Hak ağız, hak konuşur. Hak göz Hakk'ı görür. Hak kulak Hakk'ı dinleyebilir. 
www.muzafferozak.com

4 yorum:

  1. Efendim affınıza sığınarak ,Gerçek sevgiliyi gerçek seveni nasıl anlarız hocam?kalbinde merhamet olmayan ,kibirli olan nice insan vardır etrafımda, Allah ı c.c yı anlatırken bile kibirlidirler bu his geçer bana.
    Tıpkı fahrettin efendi hazretlerinin anlattığı kuş misali gibiyim görünüşüne aldanıp beni avlamaz zannediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Her hususda olduğu gibi bu hususda da Allah'a sığınmak lazımdır. "Yâ Rabbi bana sevdiklerini sevdir, sevmediklerinden beni uzak et" diye yalvarmalısınız Allah'a. Zira insan şeytanları pek çokdur. Üstelik bunların bazıları hoca suretinde, bazıları hacı suretinde, bazıları şeyh suretindedir.

    YanıtlaSil
  3. Yâ Rabbi bana sevdiklerini sevdir,sevmediklerinden beni uzak et!
    Hubben lillah,buğzen lillah!

    YanıtlaSil