Sayfalar

20 Nisan 2021 Salı

Oruç Tutmayanlara Bedduâ Etmeyin Duâ Edin

Mürşid-i Azîzim Muzaffer Efendi Hazretleri bir Ramazan hutbesinde buyurdular ki :

Dün câmide oturuyorum da, Bayezid Câmisinde, ikindiden sonra, orada ağacın altına gençler oturuyorlar, Ramazân'da yiyorlar, filan filan. Birisi bedduâ etdi. Bedduâ etmeyin çocuklara efendiler! Yapmayın, günahdır! Onların da ceddi hacı, hoca, şeyh, şehîd, gâzî, hep böyle bu milletin evlâdları böyledir, hepsi böyle. Onlara da duâ edin, "Yâ Rabbi bunları şen etdiğin gibi, oruçdan bunlara da zevk ver yâ Rabbi, bunlara da namazdan zevk ver yâ Rabbi" deyin. Allah kalbleri çevirirse hemen bir anda her şey olur. En katı kalb hemen yumuşar. Duâ edin dâimâ, sakın hâ, kötü söz söylemeyin, lisânlarınızı kötülüğe alıştırmayınız. Genç onlar, kusûrlarına bakmayın. Allahu Teâlâ onları affetsin, Cenâb-ı Allah hepsinin kalbini nûr-i îmân ile münevver kılsın, kalblerini aşkullah, muhabbetullah ile münevver eylesin evladlarımızın.
Görmediler ki, bilmiyorlar ki, görsünler ki yapalar. Görmeyince ne yapacaklar, bilmiyorlar. Bir çoklarının âileleri bilmiyor. Öyle çocuklar geldi ki bana, anası babası namaz nedir, ibâdet nedir, Allah nedir bilmiyor. Hattâ bir çocuğu aldım, yetiştirdim, annesi geldi bana davâcı oldu. "Oğlum aldın" dedi, "bu dans etmesini bilmez, sen bunu dansdan men edersin, bilmem ne yaparsın filan, benim oğluma kız vermezler" dedi. Vallâhi böyle, bak makâm-ı Muhammediyyetdeyim. Yani öyle anneler var, öyle babalar var. Çocukların ne kabahati var, evladlarımızın. 
Duâ ediniz, duâ edin. Allah duâ ile bir çok şeyleri feth etdirir. Göğün direği duâdır, dînin direği duâdır. En büyük ibâdet duâdır, Allah'dan istemek. İsteyiniz. Bak, Resûl-i Ekrem duâ etmişdir, demişdir ki, "Yâ Rabbi, bu Dîn-i İslâm'ı ya Ebû Cehil'le yâhud Ömer'le teyîd et" demişdir. İkisi de âsî kâfir idi, korkunç, hiç merhametleri yok. Hele Ömer ibn Hattâb islâmından evvelki durumunda müslüman olan kölelerini döve döve öldürürdü, "müslüman mı oldunuz" diye. Efendimiz duâ buyurdular, "Yâ Rabbi, bu Dîn-i İslâm'ı ya Ömer'le ya Ebû Cehil'le teyîd eyle" dedi, ertesi günü Ömer ibn Hattâb geldi îmân ile müşerref oldu. Bir anda! E tabii, Peygamber duâsı ama Peygamber'in duâsı Ömer'e, senin de duân bizim gibi insanlara. Duâ edin, kötü söylemeyin.
www.muzafferozak.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder