Sayfalar

20 Kasım 2019 Çarşamba

Ümmet-i Muhammed'in Topyekün Azâba Çarptırılmamasının Hikmeti

Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :
Allahu Teâlâ'ya karşı öyle günâh işlemişiz, öyle âsî olmuşuz ki, isyanda Nûh'un kavmini geçmişiz, Lût'un kavmini de geçmişiz, Şuayb'ın kavmini de geçmişiz. Dünyâdan kaldırılan ne kadar kavim varsa, günâh irtikâb edip taraf-ı ilâhîden gadab-ı ilâhîye uğrayarak kaldırılan kavimlerin yaptığı fiillerin hepsini yapmışız. Bir de fazlası var ki onu burada söylemeyeceğim. Bu kadar söyledim kâfî. Bir de fazlası var. Böyle olmasına rağmen, Allah'ın gadabı ile bizim aramıza Hazret-i Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin rahmet kanatları gerilmiş, azâbı tutuyor. Çünkü Allah, "وَمَا كَانَ اللّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَأَنتَ فِيهِمْ vemâ kânallahu li yu'azzibehüm ve ente fîhim" buyuruyor. "Habîbim Muhammed sen onların arasında olduğun müddetçe onlara azâb etmeyeceğim" diyor. Yani "Kavm-i Lût gibi hepsini birden suya boğmayacağım, Kavm-i Şuayb gibi semâdan yağmur yerine ateş yağdırıp, onları yakmayacağım. Yâhud Kavm-i Sâlih gibi sâika indirip onları bir gecede kömür yapmayacağım. Çünkü aralarında sen varsın, mahbûbumsun sen benim" diyor.
Efendi Hazretleri buyururlardı ki :
Bu ümmet, Resûl-i Ekrem'in ümmeti olduğu için, azâb-ı ilâhî, ümmetin tamâmına birden gelmez, bir kısmına gelir. Bu ümmetin uğrayacağı en büyük azâb da düşman kamçısı altında yaşamakdır.
 Anınçün ümmet-i islâmın irerdi kadr-i a'lâya
Hem andan nûr-i Mevlâ'ya
Anınçün himmet a'lâmın yüceltip kurdu seyvânı
Eriştirdi himâyâtı

1 yorum:

  1. "Allahu Teâlâ'ya karşı öyle günâh işlemişiz, öyle âsî olmuşuz ki, isyanda Nûh'un kavmini geçmişiz, Lût'un kavmini de geçmişiz, Şuayb'ın kavmini de geçmişiz. Dünyâdan kaldırılan ne kadar kavim varsa, günâh irtikâb edip taraf-ı ilâhîden gadab-ı ilâhîye uğrayarak kaldırılan kavimlerin yaptığı fiillerin hepsini yapmışız. Bir de fazlası var ki onu burada söylemeyeceğim. Bu kadar söyledim kâfî. Bir de fazlası var."
    Hocamın yukarıdaki hâk kelâmına kör olmakta günâh!
    Bu acı hakîkatin farkına varamamak da günâh!
    Bir salih kul demiş ki:"Perdelenmiş olduğunu bilmeyen,perdelenmişlere yazıklar olsun!"
    İntizar olarak algılanan bu sözlerde,Allahûalem aşk var bence!
    Merhamet var!Hocamın bazı cümlelere getirdi "be" nidası gibi...
    'Kendinize yazık ediyorsun bu cehaletle,bu gafletle kendini bitiriyorsun!' diyorlar bence...Gafillerin,aşksızlıklarınada üzülüyorlar!Kendileri tattıkları için bu deryayı,
    "Nefsimi elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, bir kişi hayırdan kendisi için istediğini, Müslüman kardeşi için de istemedikçe mükemmel bir şekilde îman etmiş olmaz!"
    Hadis-i Şerif
    Gül kokulu,Peygamber(SAV)sözü gereği,mü'min kardeşlerinin de bu deryayı tatmalarını istiyorlar...Ol'malarını istiyorlar!
    Hocam 3 kelimelik derya sözü boşuna etmiyor: BİL! BUL! OL!
    Allah'ın salih kulları(ki ifadesi bile güzel,telaffuzu bile güzel!) tevhidden başka neye çağırır ki insanı!Ne güzel bir davet!
    Tekvir/27
    "O alemler için zikirden başka bir şey değildir."
    إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ
    İn huve illa zikrun lil alemin."
    Allah'ın kelâmından gelen bir davet...
    Allah'ın kelâmıyla konuşan Canlı Kur'an olan,Peygamberimiz(Hocamın dediği gibi:'Benim Peygamberim,Senin Peygamberin,Bizim Peygamberimiz!Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Muhammed Mustafâ(SAV)'den gelen davet...
    Hocamın,bir de fazlası var dediği ne acep?
    Sebe/22
    "De ki: "Allah'ın yanı sıra değer verdiklerinize yakarın! Onlar, göklerde ve yerde zerre kadar bir şeye sahip değildirler. Onların, Göklerin ve yerin yaratılmalarında bir payları yoktur. Ve Allah'ın, onların yardımına ihtiyacı da yoktur."
    قُلِ ادْعُوا الَّذِينَ زَعَمْتُم مِّن دُونِ اللَّهِ لَا يَمْلِكُونَ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ فِي السَّمَاوَاتِ وَلَا فِي الْأَرْضِ وَمَا لَهُمْ فِيهِمَا مِن شِرْكٍ وَمَا لَهُ مِنْهُم مِّن ظَهِيرٍ
    Kulid'ullezine zeamtum min dunillah, la yemlikune miskale zerretin fis semavati ve la fil ardı ve ma lehum fihima min şirkin ve ma lehu minhum min zahir."

    Sebe/28
    "Biz, seni bütün insanlığa yalnızca haber verici ve uyarıcı olarak gönderdik. Ne var ki insanların çoğu bu gerçeği anlamıyorlar."
    وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا كَافَّةً لِّلنَّاسِ بَشِيرًا وَنَذِيرًا وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ
    Ve ma erselnake illa kaffeten lin nasi beşiren ve neziren ve lakinne ekseren nasi la ya'lemun."
    "Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resûlullah!"

    YanıtlaSil