Sayfalar

15 Nisan 2021 Perşembe

Aman Kardeşler Namaz Çok Mühim!

Mürşid-i Azîzim Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :
Namaz çok mühim. Aman kardeşler, sakın ha, bazı insanlara aldanmayınız. Onlar şeytana aldanmış kimselerdir. "Efendim, namazda ne varmış, kalbin dürüst olsun, bilmem ne olsun" filan, sakın ha böyle bir şey deme. Hem kalbin temiz olacak, hem dürüst olacak, hem namâzını kılacaksın. Bir adamın kalbi dürüst olsa, namaz kılmasa, nâkısdır o adam. Bir adam namaz kılsa, kalbi temiz olmasa, o da nâkısdır. Sen öyle yapma. Hem bedenini temiz tut, hem kalbini temiz tut. Hem namâzını kıl hem kalbini temizle, temiz olsun. Sakın kendi kendini kandırma böyle. Mâdem ki Cenâb-ı Hakk'ın kullarıyız, Allah bizi kendisine ibâdet etmek için, kendisini bilmemiz için halk etdi. Bizim vazîfemiz Rabbü'l-âlemîn'e ibâdet ve tâatdır. Ve bu kadar emirler ve nehiyler de birbirimizin hak ve hukûkuna riâyetdir. 
Bu Ramazân, senin ibâdetli Ramazân'ın olsun ve Ramazan'dan sonra da sakın kendini tekrardan çamurlara yuvarlama, yani ma'siyet ve günâh çukurlarına düşme artık. Artık zamânın geldi. 
Delikanlı! Biz de delikanlıydık. Saçımız sakalımız ağardı da, kesiyoruz şimdi beyazını görmeyelim sakalımızın diye ama genç olmuyor adam kesmekle, boyamakla da genç olmuyor adam. Seriyyü'z-zevâldir ömür, hemen gelip geçiverir. Bak, Ramazân'ın ilk haftası diye konuşuyoruz, bir de bakarsın dördüncü haftaya gelivermişiz. Bitdi gitdi. Bir de bakarsın ki o güne kadar yetişmeyenlerimiz olur içerimizde. Belki ben, belki sen, belki öteki, belki evimizden, hısım akrabâmız.
Bu Ramazân, senin hakkıyla Ramazân'ın olsun. Kalbin nûrlansın, yüzün nûrlansın, fuâdın sürûrlansın, Rabbü'l-âlemîn'e boyun ver, Allah'a secde et. Kaybetmeyeceksin. İşinde bereket göreceksin, kesende bereket göreceksin, ömründe bereket göreceksin, âhiretde bereket göreceksin, belâdan kurtulacaksın. Paranla başını derde sokuyorsun, Allah'a ısyân etmekle. Hem dünyâda hem ahretde. 
Resûl-i Ekrem'e gelmişler, "Yâ Resûlallah, bize nasîhat etsene" demişler. Demiş, "İçinizde ölenler var mı, arkadaşlarınızdan?". "Var yâ Resûlallah, ölümsüz yer olur mu" dediler. "O size kâfî değil mi?" dedi. 
Hâlâ sen ne kafada dolaşıyorsun? Daha kâm almamış, koca adam iskambil oynar, bilmem ne oynar, filan. Sana yakışacak olan iskambil değil, eline tesbîh alarak Cenâb-ı Hakk'a lâilâheillallah demekdir. Aman ne kadar güzel şey değil mi? Çocuk gibi senin ne işin var, iskambille, bilmem neyle, lüzumsuz şeylerle filan meşgûl olmak.
Sâat-i vâhidedir ömr-i cihân
Sâati tâate sarf eyle hemân
www.muzafferozak.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder