Sayfalar

12 Nisan 2021 Pazartesi

Ramazân-ı Şerîf'in Gelişine Sevinenler

Mürşid-i Azîzim Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :

Allah'a ve Resûlüne îmân etmekle kalbleri îmân nûruyla tezyîn olan ve yüzleri nûr-i îmân ile münevver olan mü'minler!

Receb, Şabân derken Ramazân kapıya geldi dayandı. Biliyorsunuz, söylemiş idik, Receb şehrullah, Allah'ın ayı, Şabân da şehr-i Muhammed sallallahu aleyhi vesellem, Ramazân da Ümmet-i Muhammed'e verilen, Allah'ın rahmetinin cûş u hurûşa geldiği ve Kur`ân-ı Mübîn'in nâzil olduğu ay ki ayn-ı rahmetdir. Kalblerinde îmânı olanlar, bu ayı karşılamak için, hânelerini, dükkânlarını, temizlerler, tathîr ederler, süslerler. Ve Ramazân geldiği için gayr-ı irâdî olarak içlerinde bir sevinç duyarlar. Ama Allah'la arası iyi olanlar. İyi olmayanlara oruç gâyetle ağır bir ibâdetdir. Onlar, belki Ramazân'ın gelmesinden nefret duyarlar. Kalblerinde nûr-i îmân olanlar bir muhabbetle, Ramazân-ı Şerîf'i karşılamaya gayret ederler ve hânelerini evlerini, dükkânlarını tezgahlarını, işlerini güçlerini ona göre tanzîm ederler. Hattâ mallarını mülklerini de hesâb ederler de Ramazân'da Allah'a inanan mü'minlerin gönüllerini hoş etsinler, Allah'ın ismiyle isimlenen mü'minlerin gönüllerini hoş etmekle Hakk Telâlâ'nın rızâsını kazansınlar.

Mü'min, Allah'ın ismidir. Senin de ismin mü'min. Allah kendi ismini sana vermişdir, zât-ı ulûhiyyetinin ismini sana bahşetmişdir. Mü'min, Allah'ın bir ismidir. Sen de mü'minsin, elhamdülillah, ben de mü'minim. Allah bizi îmândan ayırmasın. 

İşte kalblerinde nûr-i îmân olanlar, Ramazân'ı hoşlukla karşılarlar. Neden? Çünkü o bir aydır ki, Receb ayında ibâdet ve tâat ve muhabbet tohumları ma'nâ tarlasına atılmış, Şabân-ı Şerîf'de gözyaşıyla sulanmış, kalb ateşinde pişirilmiş ve Ramazân'da bu nimeti yemekle nimetleneceğini bilenler elbette sevinirler.

Bu vesîle ile Ramazân-ı Şerîfinizi tebrîk eder ve nice nice Ramazânlara sıhhat ve âfiyet içinde yetişmenizi Cenâb-ı Hakk'dan niyâz ederim. Allah, cümlemizi bu ayın rahmetinden, feyzinden ve bereketinden istifâde eden kullarından eylesin, ibâdet ve tâatlerimizi kabûl eyleyip, cümlemizi mağfûrîn, muhlisîn ve muhsinîn zümresine idhâl eylesin.

Mü'minlerin bayrâmıdır geldi yine şehr-i sıyâm
Belki Hudâ'nın nâmıdır geldi yine şehr-i sıyâm
Bu ümmete lutf u 'atâ affolunur her bir hatâ
Hakk'ın bize in'âmıdır geldi yine şehr-i sıyâm

www.muzafferozak.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder